Τίτλος Έργου: TAAS – Tourism Αs Α Service – a 360 degrees tourism experience / Ο τουρισμός ως υπηρεσία – μια τουριστική εμπειρία 360 μοιρών
Περιγραφή Έργου: Μετασχηματισμός του τουρισμού μέσω της επιτάχυνσης της ψηφιοποίησης αυτού και βελτίωση των σχετικών μέσων πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης.
Επικεφαλής έργου: Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (CERTH), Greece
Εταιρικό σχήμα:
1. Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (CERTH), Greece
2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Greece
3. Visit Tampere Ltd, Suomi/Finland
4. Regional Development Agency of Ljubljana Urban Region, Slovenia
5. City of Fano, Italy
6. Atlantic Technological University, Ireland
7. City of Stockholm, Sweden
8. Tourist Board South Limburg/Visit Zuid-Limburg, Netherlands
9. Inter-communal Tourist Office Aspres-Thuir, France
Αντικείμενο έργου: Με στόχο την προσθήκη στα επιτεύγματα της Εξυπνότερης Ευρώπης, 8 περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μετασχηματισμό του τουρισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την ψηφιοποίηση του τουρισμού και να βελτιώσουν τα σχετικά μέσα πολιτικής που υποστηρίζουν την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανταλλαγή εμπειριών στα πλαίσια του έργου TAAS υποστηρίζει τον εντοπισμό καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και καναλιών στα διάφορα στάδια ενός ταξιδιού («κύκλος TAAS») που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως ενισχυτές της οικονομίας και της βιωσιμότητας. Η προσέγγιση του «κύκλου TAAS» λαμβάνει υπόψη ολόκληρη την εμπειρία του ταξιδιού με 4 διαφορετικές φάσεις από τα ψηφιακά εργαλεία που υποστηρίζουν την επιλογή περιοχής και τα ηλεκτρονικά κανάλια που προκαλούν ενδιαφέρον για δημιουργήσουν ψηφιακή τουριστική ιδέα, τα εργαλεία για κράτηση, οργάνωση και διαχείριση υπηρεσιών, μέχρι τα ενσωματωμένα έξυπνα δελτία πόλης, τις εφαρμογές μικροκινητικότητας, τις ηλεκτρονικές πύλες μεμονωμένων πληροφοριών, τους εξατομικευμένους ηλεκτρονικούς πράκτορες και την κοινή χρήση εμπειρίας ταξιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής για τις περιοχές.
Στόχοι έργου: Το έργο TAAS στοχεύει σε μια προσέγγιση «του τουρισμού στο σύνολό της» με κινητοποίηση ψηφιακών εργαλείων ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ανάγκες και οι ανησυχίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών και χρηστών που σχετίζονται με τον τουρισμό αντιμετωπίζονται με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας και υπάρχει εκπαίδευση των εμπλεκόμενων παραγόντων ώστε να είναι υπεύθυνοι για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τουρισμό. Στόχος του έργου είναι να μπορέσει τελικά να αποτελέσει πρότυπο για άλλες περιοχές που αναζητούν τη δημιουργία εξυπνότερων, πιο βιώσιμων και πιο ανθεκτικών τουριστικών προορισμών.
Χρηματοδότηση: Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Europe.
Επίσημη ιστοσελίδα έργου: https://www.interregeurope.eu/taas