Αυτοδικαίως συμμετέχει στο ΔΣ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος – Σήμερα η συγκρότηση σε σώμα –  Στο Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγη ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την εκλογή των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν  αυτοδικαίως οι 13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι  εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 300 εκλέκτορες από όλη τη χώρα.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων,  Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με την παράταξη της ΝΔ, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο με 124 ψήφους, που τον έφεραν δεύτερο πανελλαδικά στη σειρά εκλογής.

Έτσι, το Νότιο Αιγαίο εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ αυτοδικαίως από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, εκλεγμένο μέλος.

Στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξελέγη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ συμμετείχε το σύνολο των 18 εκπροσώπων της παράταξης της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθη σήμερα, Τρίτη, σε συνεδρίαση, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ έλαβαν μέρος τέσσερις (4) παρατάξεις:  Η πρώτη παράταξη της ΝΔ, με επικεφαλής τον Απ.Τζιτζικώστα, η οποία κατέλαβε 9 από τις 12 θέσεις αιρετών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Από μια έδρα κατέλαβαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Στη Γενική Συνέλευση, την έναρξη των εργασιών κήρυξε ως Πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.