Το δεύτερο από τα τρία έργα μεγάλων παρεμβάσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ρόδου

———————————————————————-

Με γρήγορους ρυθμούς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της, που στόχο έχειτην βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Το δεύτερο από τα τρία έργα μεγάλων παρεμβάσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ρόδουξεκινά άμεσα, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο,της εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο, για την «Τριετή συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., βόρειου τμήματος Νήσου Ρόδου» έναντι συνολικού ποσού1.637.805,44ευρώ. 

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος  παρεμβάσεων που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη  και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.Τα έργα αφορούν, συγκεκριμένα, στην τεχνική επιθεώρηση του οδικού δικτύου για τον εντοπισμόφθορών και βλαβών που ενέχουν κινδύνους για τους χρήστες, και αποκατάσταση αυτών, εκτέλεση

εργασιών άμεσης επέμβασης, εργασιών βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριαςσυντήρησης του οδικού δικτύου, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ. στο κεντρικό τμήμα της Ρόδου (συμπεριλαμβανομένης και της Χάλκης) 4.743.862,85 ευρώ. Το ύψος των δύο συμβάσεων ανέρχεται σε 6.381.668,29 ευρώ, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες επίκειται και η υπογραφή της τρίτης εργολαβικής σύμβασης για το έργο«Τριετής συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., νοτίου τμήματος νήσου Ρόδου»προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ.

Και τα τρία έργα θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο και θα εκτελούνται παράλληλα. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: 

«Η περίοδος της πανδημίας και της ιστορικά μεγαλύτερης αγωνίας, αποδείχθηκε στην πράξη εξαιρετικά παραγωγική για την προετοιμασία, μελέτη, χρηματοδότηση, δημοπράτηση και υλοποίηση μεγάλων έργων σε όλα τα νησιά μας. Αυτό, γιατί κάποιοι δεν κολλούσαν κορωνοϊό.

Οι ίδιοι που, κυρίως, δεν επέτρεψαν στην λογική του άλλοθι και της μιζέριας να κυριαρχήσουν.

Με την δουλειά μας βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για ανάταση. Σε όλα τα νησιά και σε όλα τα ζητήματα.

Με την υπογραφή και της 2ης σύμβασης τριετούς συντήρησης στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ρόδου, αξίας 1,6 εκ. ευρώ, φτάνουμε ήδη στα 6,38 εκ. ευρώ και στις αμέσως επόμενες μέρες προχωράμε και στην υπογραφή της 3ης σύμβασης με την οποία συμπληρώνουμε το σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ρόδου.

Τον Οκτώβριο, ξεκινούν και τα τρία έργα ταυτόχρονα και στα τρία τμήματα στα οποία, λόγω μεγέθους, χωρίσαμε το οδικό δίκτυο της Ρόδου, κεντρικό, βόρειο και νότιο, για να μπορούμε να έχουμε παράλληλα ανεπτυγμένα περισσότερα μέτωπα.

Για να δώσουμε και σε αυτό το ζήτημα τη λύση που αξίζει ο τόπος μας. Ένας τόπος που πέρασε επιτέλους από την εποχή της κλάψας των κατ’ επάγγελμα ευαίσθητων στην εποχή της δουλειάς με υπευθυνότητα, αισιοδοξία και σχέδιο».