Υποβλήθηκε στην Γ. Γραμματεία ΣΔΙΤ η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ρόδου  

Πρώτη δράση του "ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε." η υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στην ιστορία της Ρόδου

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, προϋπολογισμού 30,8 εκατ. ευρώ, υποβλήθηκε από τον "ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε." στην Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, για έγκριση δημοπράτησης

—————————————————————————————————

Υποβλήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 , από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. , Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ το σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Α΄Φάσης Διαγωνισμού για το έργο “Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου” για έλεγχο και προέγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 30.840.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με χρηματοδότηση κατά 40% μέσω ίδιων ιδιωτικών κεφαλαίων του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό και κατά 60% μέσω κοινοτικών πόρων και εθνικής συμμετοχής.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι ένα εκ των μεγαλύτερων περιβαλλοντικών έργων της Ρόδου, η υλοποίηση του οποίου δρομολογείται από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, μετά από στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη και προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Ρόδου και αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Αντώνη Καμπουράκη, με σκοπό να δοθεί αποτελεσματική, οριστική και σε βάθος χρόνου λύση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, με βάση το ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Με τη έγκριση του σχεδίου Πρόσκλησης ο "ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε." ως φορέας υλοποίησης, θα προκηρύξει δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου σε δύο φάσεις για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΤο αντικείμενο της προτεινόμενης Σύμπραξης αφορά στην υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Σ.Δ.Α.) της Νήσου Ρόδου το οποίο περιλαμβάνει:  Συνέχεια →

 

image_print