Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ανακοινώνει ότι στις 5 Δεκεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία Θήρας» ύψους 8,5 εκ. ευρώ.

 

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα που θα ξεκινά από απόσταση 1 περίπου χιλιομέτρου δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό Οίας – Βουρβούλου. Το συνολικό μήκος του δρόμου θα είναι 8,9 χιλιομέτρων, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης και οι συνδετήριοι δρόμοι των Φηρών, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, συνολικού μήκους 3,9 χιλιομέτρων.

 

Πρόκειται για έργο πολύ μεγάλης σημασίας για τη Σαντορίνη, καθώς θα εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Καρτεράδου, Βουρβούλου, Φηρών και Οίας, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, το οποίο επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο

image_print