Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκεντρώθηκαν μετά την λιτανεία για τον πολιούχο του νησιού τα στελέχη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων τοπικών φορέων και η αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Περιφέρειας Khmelnytskyi για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

          Την εκδήλωση συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ελευθερία Φτακλάκη, και ξεκίνησε με την παρουσίαση του παραγωγικού προφίλ του Khmelnytskyi από τον Ουκρανό Περιφερειάρχη, Vasyl Iadukha. Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, επεσήμανε στην ομιλία του τον καταλυτικό ρόλο του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Volodymyr Shkurov, καθώς και τις στρατηγικές ομοιότητες και τις αξιοποιήσιμες διαφορές ανάμεσα στις δύο περιφέρειες. Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης δεσμεύθηκε στην ουκρανική αντιπροσωπεία να μεταδώσει την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που αφορά στην απορρόφηση και εκμετάλλευση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα διεύρυνσης και σύσφιξης των σχέσεων με την Ουκρανία, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες που μοιράζονται τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

image_print