Μια ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η σημερινή, καθώς η Περιφέρεια, αποκτά πλέον την δική της βάση, στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανάπτυξης, την περασμένη Δευτέρα, για την μίσθωση γραφείου  στις Βρυξέλλες,  μετέβη σήμερα, Τετάρτη, στην βελγική πρωτεύουσα , όπου υπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιο. Τον  Περιφερειάρχη συνοδεύει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη.

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη, μια θεωρητική συζήτηση πολλών ετών, η οποία αφορά την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ευρωπαϊκό κέντρο λήψης των αποφάσεων και  θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί προ πολλού, χάρις στη αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των ενεργειών της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, μετουσιώνεται επιτέλους σε πράξη, προς όφελος των νησιών της Περιφέρειας.

Το γραφείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες  στεγάζεται στο κτίριο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe) και βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το κτίριο Berlaymont , όπου είναι η έδρα της Κομισιόν, επί της οδού 14 Rond-point Schumann.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Αποτελεί για μας ηθική και πολιτική υποχρέωση να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή για τα νησιά μας. Την εποχή της ανάδειξης της νησιωτικότητας σε μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα και αυτό θα το κάνουμε εδώ, στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, αφού, στην χώρα μας, τα νησιά τελούν υπό διωγμό. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, πολλές προσδοκίες από τους συμπατριώτες μας, αλλά και πολύ όρεξη και ενέργεια που μας δίνουν τα νησιά μας». 

image_print