Ξεκίνησε το Ελληνικό Πανόραμα στη Στοκχόλμη, με εκδηλώσεις που απευθύνονται στους επαγγελματίες του τουρισμού και διήμερη έκθεση για το κοινό. Διοργανωτής είναι η North Events, συμμετέχουν Περιφέρειες και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και οι μεγαλύτεροι tour operators της Σκανδιναβίας με περίπτερα και επί τόπου πωλήσεις.

 

Μεγάλο περίπτερο και σε περίοπτη θέση δίπλα στη σκηνή και τα περίπτερα των tour operators, έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα κάτωθι νησιά: Ρόδος-ΠΡΟΤΟΥΡ, Κως, Κάρπαθος, Άνδρος, Τήνος, Πάρος και Αντίπαρος. Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσωπεί ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας, ενώ τα νησιά εκπροσωπούν οι αντίστοιχοι φορείς και ξενοδόχοι

 

Η προσέλευση στην έκθεση ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 3.568 επισκέπτες την πρώτη ημέρα. Την επίσκεψή τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά πάνω από 5.500 άτομα, και επιπλέον άλλα τόσα στους συμμετέχοντες tour operators. Η ελληνική γαστρονομία έχει δυναμικό παρών, με γεύσεις και προϊόντα που έχουν κερδίσει τους Σουηδούς επισκέπτες. Η προβολή στην πόλη είναι μεγάλη και όλοι έρχονται για να πάρουν λίγο από τον ελληνικό παραδοσιακό ήλιο και τα χρώματα.

 

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αναγνωρίζουν τους Σκανδιναβούς ως τους καλύτερους επισκέπτες, ως πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες με μεγάλη καταναλωτική δύναμη, ως λάτρεις της θάλασσας, του φαγητού και κυρίως των ανθρώπων. 

image_print