Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων στα ΠΕΔΥ- Κέντρα Υγείας, στα ΠΕΔΥ-Περιφερειακά Ιατρεία και Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας  άγονων και νησιωτικών περιοχών.
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την κάλυψη των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί στα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο Υγείας να περιληφθούν στην προκήρυξη συγκεκριμένες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών, που θα προσληφθούν στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, βάσει των κινήτρων που παρέχει η Περιφέρεια, με δύο διαδοχικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2 Μαρτίου 2015 και 23 Μαΐου 2015. Οι αποφάσεις προβλέπουν την καταβολή επιδόματος σε 60 συνολικά ιατρούς οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις στα μικρά νησιά, όπως αυτές κατεγράφησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες  της Περιφέρειας. 
 
 
Ειδικότερα η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνει τα νησιά:
 
Αστυπάλαια
Κάρπαθος
Κάσος
Κως
Λειψοί
Μεγίστη 
Νίσυρος
Πάτμος
Ρόδος { ΚΥ Αρχαγγέλου (Κατταβιά, Γεννάδι) , ΚΥ Έμπωνα, (Άγιος Ισίδωρος) }
Σύμη
Χάλκη
 
 
Αμοργός
Ανάφη
Άνδρος
Δονούσα
Ηρακλειά 
Θήρα
Ίος 
Κίμωλος
Κύθνος
Μήλος
Μύκονος
Νάξος
Πάρος
Σέριφος
Σίκινος
Σίφνος 
Σύρος 
Σχοινούσα
Τήνος
 
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη πανελλαδικά που αποφάσισε την χορήγηση επιδότησης επικουρικών και αγροτικών ιατρών, ως κίνητρο για την κάλυψη των κενών θέσεων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, όπου διαχρονικά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υιοθετήθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και βρήκε μιμητές και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, η προκήρυξη αφορά σε: γενικούς ιατρούς, ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου και ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου µε θητεία.  Επίσης, ειδικευόμενοι ιατροί, που κατέχουν θέση µε παράταση, μπορούν να λάβουν μέρος. Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν µε παράταση της θητείας τους.  Καταληκτική  ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται 23η  Ιουνίου 2015.
 
image_print