Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή της Γέφυρας Κρεμαστής

Παρών στο εργοτάξιο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του

Μόλις 8 μέρες μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο, που έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, το έργο της κατασκευής της νέας Γέφυρας Κρεμαστής.

Στο εργοτάξιο μετέβη χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τους συνεργάτες του, Νίκο Λυμπερόπουλο,Προϊστάμενο Τμήματος ΜελετώνΔ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδ/σου και Νίκο Παπασταματίου, Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μαζί με τον Χωρικό Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Πεταλούδων, Τάσο Σπανό.

Κατά την επίσκεψή τους στο εργοτάξιο εξέτασαν τις κυκλοφοριακές λύσεις για το διάστημα εκτέλεσης του έργου. Διαπιστώθηκε ότι η γέφυρα μπορεί να παραμείνει σε κυκλοφορία στο αρχικό διάστημα κατά το οποίο θα εκτελούνται οι παράλληλες εργασίες της εργολαβίας και συμφωνήθηκε, για τις επόμενες 40 ημέρες, λόγω και του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού αφίξεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας», η γέφυρα να παραμείνει σε λειτουργία. Στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα εγκριθεί η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτροπή της κυκλοφορίας.

Μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Με την κατασκευή της Γέφυρας Κρεμαστής, τελειώνουμε με το χθες και τα απόνερά του».

 

 

image_print