Οριστικοποιήθηκε η απόφαση και ξεκινά η υλοποίηση του έργου Προβολής του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Ελευθερίας Φτακλάκη με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του σημαντικού αυτού έργου.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και μετά από την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα το έργο πρόκειται να ξεκινήσει με την υλοποίηση του υποέργου Marketing και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, έτσι ώστε να επιτευχθεί απορρόφηση των πόρων όπως είχε εξαγγελθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για το έργο του ΕΣΠΑ, καθώς  οι  μέχρι πρότινος «μπλοκαρισμένοι» πόροι του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, αποδεσμεύτηκαν και η Διεύθυνση Τουρισμού θα μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό, που εγκρίθηκε με ενισχυμένη πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο, στις 15 Δεκεμβρίου 2012.

image_print