Τα νησιά της Λέρου και της Πάτμου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Παμπάκας Σωτήρης, στις 24-25 και 26 Αυγούστου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κο Πουλή Γιάννη και τον Ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας κο Κολιάδη Αντώνη.

 

Στην Λέρο, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κο Κόλια Μιχάλη και τους Αντιδημάρχους κκ Κωνσταντινίδη Γιάννη, Ασβεστά Βαγγέλη και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση σε θέματα ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα και την σύνδεση του με τον τουρισμό, ενημέρωση για τα επιδοτούμενα προγράμματα που ανοίγουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προοπτική καθετοποίησης των ντόπιων προϊόντων (τυροκομείο, μεταποίηση και τυποποίηση αλιευτικών προϊόντων) καθώς και η ταυτοποίηση του μελιού της Λέρου.

 

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος πρόεδροι των συνεταιρισμών και συλλόγων του πρωτογενή τομέα και αναλύθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί κλάδοι.

 

Στην Πάτμο ο κος Παμπάκας  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάτμου κο Στόικο Γρηγόρη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα πρωτογενή τομέα κο Σκεμπέ Γιάννη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο κο Ελυσαίου Θανάση.

Ακολούθησε συνάντηση με τους αλιείς, τους μελισσοκόμους και τους αγρότες του νησιού με θέμα την στρατηγική ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα στην Πάτμο και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στις εκτάσεις του νησιού.