Τρία ακόμη ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Αγαθονήσι, Πάτμο Και Τήλο, πλέον των 38 που μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τις ανάγκες των νησιών της

 

Η προμήθεια των 41 ασθενοφόρων χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους του περιφερειακού  Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

————————————————————————————-

 

Την προμήθειατριών (3) νέωνασθενοφόρων μικρού όγκου,  κατάλληλων να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενισχύοντας το στόλο του ΕΚΑΒ που διαδραματίζει κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιπλέον των 35 που έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα σε ΕΚΑΒ και 2ηΔΥΠΕ, ενώ επίκειται η προμήθεια τριών (3) ακόμη, μόλις ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό οχημάτων σε 41.

Τα τρία νέα ασθενοφόρα, θα παραδοθούν στην 2ηΔΥΠΕ και προορίζονται για τα νησιά Αγαθονήσι,Πάτμο και Τήλο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αναγκών των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των τριών μικρών νησιών.

 

Για την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», ?σύμφωνα με την οποία, η συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη αυξάνεται  από2.046.652,61 €σε2.273.152,61 €.Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Η ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ΕΚΑΒ, κρίσιμου παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών, είναι μεταξύ των στόχων που έθεσε εξ αρχής η Περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να έχει  χρηματοδοτήσει την προμήθεια 41 συνολικά ασθενοφόρων.

Έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερασυνολικά 35 ασθενοφόρα, 17 στο ΕΚΑΒ και 18 στην 2ηΔΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί 27 ασθενοφόρα μικρού όγκουσε Θήρα, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Σύρο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Τήνο, Σέριφο, Ανάφη, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Κάσο, Χάλκη, Λειψούς,Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσικαθώς και 8 ασθενοφόρα 4Χ2 σε Σύρο. Πάρο, Νάξο, Κω και Ρόδο.

Εκκρεμεί η παράδοση 3 ακόμη ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ (2 ασθενοφόρων 4Χ4 για Νάξο και Ρόδο και μία κινητή μονάδα για την Σύρο) και 3 μικρού όγκου στη 2ηΔΥΠΕ για τα οποία έγινε  η παραπάνω τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης και αναμένεται ο διαγωνισμός, για Αγαθονήσι, Πάτμο και Τήλο. Σύνολο ασθενοφόρων 41.

Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  για την προμήθεια των 41 ασθενοφόρων, ξεπερνά τα 3,00 εκατ. ευρώ.

 

image_print