Στην βράβευση όλων όσοι συμμετείχαν εθελοντικά στην πρώτη περιφερειακή διοργάνωση του Forum “Peace & Sport”, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Ρόδο, προέβη σήμερα, Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην κατάμεστη από μαθητές σχολείων της Ρόδου,  αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού η νέα γενιά έδωσε μαθήματα εθελοντισμού και  συλλογικής δράσης  τον περασμένο Οκτώβριο, ο Περιφερειάρχης τίμησε όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία προέβαλε με τον καλύτερο τρόπο τη Ρόδο και την Ελλάδα διεθνώς, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το Forum του Διεθνούς Οργανισμού  “Peace and Sport”, φιλοξενήθηκε εκτός της έδρας του, που είναι το Μονακό. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η Εντεταλμένη Δια Βίου Μάθησης, Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χαρούλα Γασιράνη, ο Εντεταλμένος Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκος Νικολής, ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου και ο Εντεταλμένος Μεταφορών και Επικοινωνιών , Χρήστος Μπάρδος.

Ο Διεθνής Οργανισμός "Peace and Sport" μέλη του οποίου είναι 180 χώρες του κόσμου, είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα  του Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Το Forum διεξήχθη στις 18 Οκτωβρίου 2018 στη Ρόδο με τη συμμετοχή 350 ηγετών και  υπευθύνων κέντρων λήψης αποφάσεων, εγκαινιάζοντας  τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Διεθνή Οργανισμό Peace and Sport, για την από κοινού προώθηση των στόχων του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών αθλητικής διπλωματίας, που στόχο έχουν την προώθηση της ειρήνης, με «εργαλείο» την δύναμη του αθλητισμού,

Περισσότεροι από 10 Πρωταθλητές για την Ειρήνη, όπως ο Christian Karembeu  ένας μεγάλος αριθμός γνωστών Ελλήνων αθλητών , μεταξύ αυτών και ο μύθος του μπάσκετ Νίκος  Γκάλης, περισσότεροι από επτά Υπουργοί Αθλητισμού  χωρών όπως  το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανίας, η  Αίγυπτος, η Κύπρος  και  η Ιορδανία,  η Ouided Bouchamaoui,  βραβευμένη  με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2015 και περισσότερες  από  δεκαπέντε ΜΚΟ, συμμετείχαν  στο περιφερειακό φόρουμ της Ρόδου.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές τους οποίους συνεχάρη για την συμβολή τους στην επιτυχία του Forum, την οποίαν αναγνώρισε και ο ίδιος ο Διεθνής Οργανισμός, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε μεταξύ άλλων:

« Η σημερινή εκδήλωση  είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να εκφράσουμε το οφειλόμενο «ευχαριστώ» για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή σας. Πετύχαμε χάρη σε σας, να οργανώσουμε το πιο επιτυχημένο Forum, σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές του. Δεν ήταν εύκολο ούτε να κερδηθεί, ούτε να διοργανωθεί. Να συνεχίσετε να υπηρετείτε αξίες που δίνουν στην κοινωνία, συνολικά, προστιθέμενη αξία, που προάγουν τη συλλογικότητα, που προάγουν τα μηνύματα που κάποτε η Ελλάδα έστελνε σε ολόκληρο τον κόσμο. Μηνύματα όπως το Ολυμπιακό ιδεώδες που χαρακτηρίζει τη δράση του Οργανισμού “Peace & Sport”. Με τη δράση σας συμβάλλετε ώστε να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα που τα τελευταία χρόνια συνοδεύει τη χώρα μας. Μια εικόνα που αδικεί κατάφωρα τον λαό μας».

Οι εθελοντές που σήμερα βραβεύτηκαν από τον Περιφερειάρχη είναι οι:

 • Έλλη Παρασκευά (Σχολή Χορού Έλλης Παρασκευά) για τη σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση του πολιτιστικού δρώμενου στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.

 • Οι  μαθητές  των 1ου και 3ου Γενικών Λυκείων Ρόδου για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Αρχαίου Σταδίου, όσον αφορά το σχηματισμό της Λευκής Κάρτας

 • Ο  Θεόφιλος Ξυπολιτάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής για το συντονισμό των μαθητών 1ου και 3ου Λυκείου όσον αφορά το σχηματισμό της Λευκής Κάρτας.

 • Ο Διονύσης  Σπανόπουλος, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου  του «Ροδίων Παιδεία» για την παραχώρηση μια φορητής μπασκέτας που τοποθετήθηκε στο χώρο του συνεδρίου, στο Ρόδος Παλλάς καθώς και το συντονισμό των παιδιών του Δημοτικού ώστε να παραβρεθούν στο αρχαίο στάδιο και να επιδοθούν στις αθλητικές δραστηριότητες από τους Ολυμπιονίκες.

 • Ο Ναπολέων Βλάσσης,  διευθυντής του Κολλεγίου Ρόδου,  για το συντονισμό των παιδιών του δημοτικού ώστε να παραβρεθούν στο αρχαίο στάδιο και να επιδοθούν στις αθλητικές δραστηριότητες από τους Ολυμπιονίκες.

 • Ο Δημήτρης Ποιμενίδης,  διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείου για το συντονισμό των παιδιών του δημοτικού ώστε να παραβρεθούν στο αρχαίο στάδιο και να επιδοθούν στις αθλητικές δραστηριότητας από τους Ολυμπιονίκες.

 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Καμάρι», Παστίδας Ρόδου και τα μέλη του που έδωσαν μια παραδοσιακή νότα κατά τη διάρκεια των βραβείων του Φόρουμ

 • Ο Φίλιππος Διάκου (Filippos Catering) για την παραχώρηση των τεντών στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, για τη διεξαγωγή του Sport Agora

 • Οι  δυο ξεναγοί, κ.κ Καραγιάννη και Αγιακάτσικα για τη βοήθεια τους στη μετάφραση, κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών στο Αρχαίο Στάδιο

 • Ο Παναγιώτης Σταυριάς για την παραχώρηση και τοποθέτηση των φορητών φραχτών για την περίφραξη του Αρχαίου Σταδίου

 • Ο Εμμανουήλ Κυριακούλης (Επιτραπέζια νερά Μύλος) για τα 1000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό που προσέφερε.

 • Η  Ε.Ι. Χατζημανώλης Α.Ε, εταιρεία υγρών καυσίμων για τη δωρεάν διάθεση καυσίμων στα Ι.Χ που χρησιμοποιήθηκαν  για τη μεταφορά των προσκεκλημένων.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της εκδήλωσης, μεταφέρθηκε στο %ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ένα τραπέζι του νέου αθλήματος  teqball, το οποίο προσφέρθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό “Peace & Sport”, για την διοργάνωση του Forum.

 

image_print