Τον Πρόξενο της Γαλλίας κ Thierry KLOCKENBRING, υποδέχθηκε σήμερα στο διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία της επίτιμης Προξένου της Γαλλίας κ. Αλίκης Μοσχή και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα κ. Αντώνη Χατζηιωάννου.

      Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις άριστες σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες, με τον κ. Χατζηδιάκο να επισημαίνει τις κοινές αξίες και τα ιδεώδη που ενώνουν τους δυο λαούς και να εξάρει τις εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης των Γάλλων πολιτών προς την Ελλάδα, δηλώνοντας πως η Γαλλία συγκαταλέγεται μεταξύ των παραδοσιακών συμμάχων της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Κlockenbring.   

         O Γάλλος πρόξενος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη Ρόδο και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και ακολούθως αναφέρθηκε  στο κατάλυμα της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών που χρησιμοποιείται και από την Περιφέρεια για πολιτιστικές δράσεις.

     Ο κ. Χατζηδιάκος στο πρόσωπο της κ. Μοσχή ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία  που διατηρεί η Περιφέρεια με την Γαλλική Πρεσβεία με την  χρήση του καταλύματος της Γαλλίας και η οποία  συνέβαλε στην διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας το κυρίαρχο κτίριο στην ιστορική   οδό Ιπποτών. 

       Ο Πρόξενος εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία και εξέφρασε την θέση της Γαλλικής Πρεσβείας, να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.