Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής, η οποία μετράει 49 συναπτά έτη και στόχο έχει την ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων αγροτικής οικονομίας και χειροτεχνίας από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο κ. Κεφαλάκης και ο κ. Ανανίας απευθύνθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της διοργάνωσης και της απήχησής της με την στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

 

Η κα Φτακλάκη τόνισε την σημασία δράσεων με κύριο χαρακτηριστικό την διάρκεια και την ολοκληρωμένη προώθηση που αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προφίλ, ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με τον πρωτογενή παραγωγικό ιστό και τη λαϊκή παράδοση. Κάτοπιν πρότασης της Αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκε η δυνατότητα προβολής του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας μέσα από τα περίπτερα της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής και στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω το Αιγαίο», στην οποία η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μπορεί να συμβάλλει και οικονομικά.

 

Τέλος, συζητήθηκε το μέλλον και οι προοπτικές της Έκθεσης, καθώς και η προώθησή της με έντυπο υλικό, εκδηλώσεις και δράσεις προπομπούς σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εντός και εκτός της Ελλάδας.

image_print