Πάνος Ξενοκώστας: "Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε στο ναυπηγείο  τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει ".

Γιώργος Λεονταρίτης:" Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιοδήποτε υγιές επενδυτικό σχέδιο το οποίο θα εγγυηθεί τη δημιουργία βιώσιμης προοπτικής για τη επιχείρηση, δίνοντας νέα  αναπτυξιακή πνοή στο ναυπηγείο".

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Onex κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Σύρο, μετά τη γνωστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντός του για την εξαγορά του Νεωρίου.

Ο υποψήφιος επενδυτής ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη αναφορικά με τις εξελίξεις και το στάδιο των διαδικασιών για την υλοποίηση του επενδυτικού εγχειρήματος και εξέφρασε την αισιοδοξία του "στην ευδοκίμηση της προσπάθειας διάσωσης και ανάπτυξης του πιο ιστορικού ναυπηγείου στη Μεσόγειο".

"Ευχαριστώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την τοπική κοινωνία του νησιού και τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, για την τεράστια και ζεστή "αγκαλιά" τους στην νέα μου προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε στο ναυπηγείο  τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει" δήλωσε ο κ. Ξενοκώστας, δεσμευόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών μεταβίβασης του Νεωρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έμπρακτο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου, ευχόμενος "αυτό να οδηγήσει στη λύση του αδιεξόδου, μετατρέποντας τη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα του νησιού σε μια υγιή επιχείρηση προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του νησιού. Σύσσωμη η Συριανή κοινωνία επιθυμεί να δει το Νεώριο να λειτουργεί σε διαφορετική βάση από αυτήν που όλοι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια" πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας ότι "η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιοδήποτε υγιές επενδυτικό σχέδιο εγγυηθεί τη δημιουργία βιώσιμης προοπτικής για τη επιχείρηση, δίνοντας νέα  αναπτυξιακή πνοή στο ναυπηγείο".

image_print