Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη σε θέματα Διά Βίου Μάθησης και πρόεδρο του ΚΕΚ Γεννηματάς, Χαρούλα Γιασιράνη.

Ο περιφερειάρχης, είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, Νικόλαο Νικήτα, τους υποδιευθυντές: Έλενα Κακογιάννη, Γιάννη Αναγνώστου και Παναγιώτη – Λουκά Μπέλλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιάννη Δαδίρα και το μέλος του συλλόγου, Θεοδόση Διακουράκη.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προσφορά, τα αποτελέσματα και το αποτύπωμα των μουσικών σχολείων στον χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι διακριτά, θετικά και σημαντικά. Η απόσυρση των διατάξεων από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, για τις αλλαγές που προκάλεσαν αγωνία στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, είναι θετική.

Και οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν, θα πρέπει να γίνουν με ένα θεσμικά ορθό τρόπο και με αποκλειστικό στόχο και σκοπό, την αναβάθμιση των μουσικών σχολείων, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει πάρα πολλά.

Δική μας δέσμευση, ως περιφερειακή αρχή, σήμερα από τον χώρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υλικοτεχνική υποδομή, όπως κάνουμε σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της περιφέρειάς μας προκειμένου να αποκτήσει αυτό που αξίζει και έχει ανάγκη, η μαθητική κοινότητα».