Την συντήρηση  και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των γηπέδων beach volley στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα», ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ), που τον επισκέφθηκαν την Δευτέρα στο γραφείο του.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΠΕ Στάθης Μαθιουδάκης, η Βάσω Κούκου από τον τομέα ανάπτυξης, ο προπονητής  του  ΡΣΦΠ Τελχινίς Νίκος Τσιντομηνάς, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις, Νίκος Μακρής και ο Εντεταλμένος Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Νικολής.

Στο  Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» υπάρχουν 4 γήπεδα beach volley που φιλοξενούν όλο το χρόνο μεγάλο αριθμό αθλητών, με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες. Σε αυτά διεξάγονται τα τοπικά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Τα μέλη της ΤΕ ΕΟΠΕ, ανέφεραν ότι από το 2007 μέχρι σήμερα η συντήρηση των εγκαταστάσεων γίνεται από τα μέλη των αθλητικών συλλόγων, από τον εθελοντισμό των γονέων και χορηγίες, ενώ επικαλούμενοι την αδυναμία του Δήμου Ρόδου τα τελευταία χρόνια να συμβάλει στην αναβάθμισή τους, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο να εξετάσει την δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισής τους.

Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωσης των εγκαταστάσεων και δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή του.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΤΕ ΕΟΠΕ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να στηρίξει τον αθλητισμό στα νησιά της και να βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία, συμβάλλοντας, με την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών, με το να υπάρχει ειδικός κωδικός  χρηματοδότησης, για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δήμων.

 Η εγκατάσταση του beach volley στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα», εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2007, με δύο γήπεδα αρχικά, για να φιλοξενήσει τα τουρνουά του  beach volley ανδρών και γυναικών των Island Games. Από τότε οι εγκαταστάσεις φιλοξένησαν και άλλους διεθνείς αγώνες ενώ το 2014 προστέθηκαν δύο ακόμη γήπεδα στον ίδιο χώρο.

 

Στόχος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου είναι να φέρει στη Ρόδο πανελλήνια ακόμη και παγκόσμια πρωταθλήματα beach volley, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ύστερα από την διεξαγωγή του Final 4 Κυπέλου Ελλάδος 2018 στο ανδρικό βόλεϊ.

 

 

 

 

 

image_print