Την πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και υποψήφια Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη και τον νέο Πρόεδρο του ιδίου Συλλόγου κ. Βασίλη Κόμη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης, στην οποία έδωσε το παρών και ο Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου κ. Νίκος Βενάκης, ο κ. Λεονταρίτης είχε την δυνατότητα να ενημερώσει την κα Ναδάλη και τον κ. Κόμη για τα έργα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στο νησί (τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), ενώ υπήρξε ξεχωριστή αναφορά και στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια πολιτιστική δράση που διοργανώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: «Η Περιφερειακή Αρχή έχει αποδείξει ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη των νησιών μας δεν επιτυγχάνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ανάπτυξης συνεργειών με όλους όσοι εκδηλώσουν την επιθυμία να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, κινήθηκε και η σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, ο οποίος μέσω του Φεστιβάλ “Νικόλαος Τσελεμεντές” έχει καταφέρει να κάνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο την κυκλαδίτικη γαστρονομία. Ειδικά φέτος που το Νότιο Αιγαίο φέρει τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, το Φεστιβάλ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, την οποία και θα αναδείξουμε στον μέγιστο βαθμό».