Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού "Peace and Sport", Joel Bouzou, στο Μονακό, όπου συμφωνήθηκε η έναρξη της από κοινού συνεργασίας για την τεκμηρίωση της πρότασης 

Η περαιτέρω συνεργασία του Νοτίου Αιγαίου με τον Διεθνή Οργανισμό "Peace and Sport" ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του "Peace and Sport", Joel Bouzou, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στην έδρα του Οργανισμού, στο Monaco.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και διήρκεσε μια ώρα, οι κκ Γ. Χατζημάρκος και Α. Καμπουράκης, κατέθεσαν στον κ. Bouzou την πρόταση να γίνει η Ρόδος ο τόπος  που θα φιλοξενήσει το 2019 το Ετήσιο Διεθνές Φόρουμ “Peace and Sport”,  μία ετήσια τριήμερη διοργάνωση που συγκεντρώνει προσωπικότητες του αθλητισμού και της πολιτικής, μόλις αυτό πάψει να διοργανώνεται στο Monaco, όπως είναι η απόφαση της διοίκησης του Oργανισμού.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών του Προέδρου του “Peace and Sport”, Joel Bouzou και του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στις οποίες θα αποτυπωθούν με ακρίβεια και στο σύνολο τους τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συμφωνία.  Συμφωνήθηκε επίσης να επισκεφθεί την Ρόδο στο επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος του “Peace and Sport”, Joel Bouzou, αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τις δυνατότητες της Ρόδου να γίνει το τόπος διοργάνωσης του φόρουμ το 2019.

Ο Διεθνής Οργανισμός "Peace and Sport"  είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, επιδεικνύοντας καθημερινά την κοινωνική και ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των διεθνών φορέων λήψης αποφάσεων, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Το ετήσιο φόρουμ "Peace and Sport", που φέτος διοργανώθηκε για 10η χρονιά στο Μονακό, συγκεντρώνει προσωπικότητες από την πολιτική, τον αθλητισμό, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών και  δεσμεύεται για δράσεις που προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ο Διεθνής Οργανισμός "Peace and Sport" υποστηρίζει,  ήταν και η συνδιοργάνωση με την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο,  του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο.

Για αυτήν την διοργάνωση,  η Ρόδος ήταν υποψήφια για το βραβείο “Peace and Sport 2017” και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 630 συμμετοχές απο 180 χώρες, στην απονομή που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μονακό.

 

image_print