Τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών  Δωδεκανήσου, Παύλο Μπακίρη, δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Μπακίρης παρέδωσε στον Περιφερειάρχη την οικονομοτεχνική μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ρόδου, διαμόρφωσης χώρων της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής, για την δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ).

Η δημιουργία της μονάδας, για την προετοιμασία των φαρμάκων που χορηγούνται στις χημειοθεραπείες, αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών  Δωδεκανήσου και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης, παρόντος του κ. Μπακίρη, επικοινώνησε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κατερίνα Χατζηστρατή, την οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων και συμφώνησαν από κοινού να πιέσουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η συμφωνία, για να προχωρήσει η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των χώρων την Μονάδας.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μπακίρη για για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου το Νοσοκομείο της Ρόδου να αποκτήσει Ακτινοθεραπευικό Τμήμα, την δημιουργία του οποίου η Περιφέρεια στηρίζει διοικητικά, μελετητικά και οικονομικά.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης η Περιβαλλοντική Μελέτη του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός, με σχέδιο και χρηματοδότηση, στον κοινό στόχο, που είναι να αποκτήσει το Νοσοκομείο της Ρόδου την υποδομή που θα δώσει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτού του είδους τις ιατρικές υπηρεσίες. 

 

 

image_print