Την 34η συνέλευση της Επιτροπής Νήσων CRPM που συνδιοργανώνει στην Ρόδο η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» στις 22 και 23 Απριλίου στο ξενοδοχείο Rodos Palace, παρουσίασε την Πέμπτη, 17 Απριλίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, με την συντονίστρια της διοργάνωσης, την κα Ελευθερία Νικηταρά,  στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΠΝΑ «Ενεργειακή ΑΕ»,

 

            Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 30 Ευρωπαϊκές νησιωτικές Περιφέρειες, πολιτικά στελέχη Ευρωπαϊκών χωρών, τεχνοκράτες και δημοσιογράφοι, είναι οι τρόποι με τους οποίους οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές μπορούν να αναδείξουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.

 

            Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Γιοχάνες Χάν, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής στην Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων, ενώ την επόμενη ημέρα της διάσκεψης θα παραβρεθεί σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση με εκπροσώπους αρχών και φορέων των νησιών μας με αντικείμενο τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ως όχημα ανάπτυξης των νησιών εν’ όψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Επίσης, ο κ. Χαν κατά την διαμονή του στην Ρόδο θα επισκεφθεί εμβληματικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στο νησί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

            Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εκλογή του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότερα από 100 άτομα συνολικά. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν με ταυτόχρονη διερμηνεία σε τέσσερις γλώσσες και μετάδοση live streaming από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.pnai.gov.gr .

image_print