Η έγκαιρη προετοιμασία των συναρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας και η διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, των αντιπεριφερειαρχών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Φώτη Χατζηδιάκου και Γιώργου Πουσσαίου, στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πτυχές της εκλογικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε την 6η Μαΐου, η οποία εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αξιολογήθηκε ως επιτυχής. Προγραμματίζεται μάλιστα η εφαρμογή της και σε άλλες Περιφέρειας της χώρας.

Από τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών ζητήθηκε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες που διαπιστώθηκαν στις τελευταίες εκλογές (αποστολή τηλεγραφημάτων κλπ), διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της όλης διαδικασίας.

Ο κ. Μαχαιρίδης ευχαρίστησε το προσωπικό της Περιφέρειας για την προσπάθειά τους και ζήτησε να υπάρξει και πάλι άριστη συνεργασία και συντονισμός. Προς την κατεύθυνση αυτή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως συνέβη και στις πρόσφατες εκλογές, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια γενικές δοκιμές, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ετοιμότητα των συναρμοδίων υπηρεσιών.