Εκπλήττομαι μετά την πληροφορία ότι το δίδυμο Ανανία – Κουνάκη μήνυσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για συκοφαντική δυσφήμιση, που αφορά τις απαντήσεις του Γραφείου Τύπου σε δηλώσεις τους.

Εκπλήττομαι, διότι τα επίμαχα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας, δεν αναφέρουν τίποτα που να μην είναι απολύτως αληθές. Από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων της σημερινής περιφερειακής αρχής, της οποίας ήταν μέλη, ήταν φανερό ότι οι επιδιώξεις τους ήταν αυτές. Να καταλάβουν θέσεις έμμισθες στην Περιφέρεια.

Η μήνυσή τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιχείρηση ποινικοποίησης μιας καθαρά πολιτικής απόφασης του Περιφερειάρχη και αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ολίσθημα, που δεν έχει προηγούμενο στην αυτοδιοίκηση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Περιφερειάρχη να κάνει τις επιλογές του για τις θέσεις ευθύνης. Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί. Φανταστείτε κάθε ένας που δεν παίρνει μια θέση που επιθυμεί, να καταφεύγει σε μηνύσεις. Είναι πρωτοφανές.

Σαν τέως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχω προσωπική εμπειρία από τις παλινδρομήσεις των συναδέλφων.  Λυπάμαι πολύ για τη στάση τους αυτή, επειδή και οι δύο  από την αρχή της θητείας τους έλαβαν θέσεις με δυνατότητες και προοπτικές να δουλέψουν και να ανέλθουν στα μάτια του κόσμου. 

image_print