Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον κ. Γιώργο Μαυρομάτη, Ταμία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου  και υποψήφιο για την προεδρία του Συλλόγου στις επικείμενες εκλογές.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαυρομάτης έθεσε στον Περιφερειάρχη το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων της Ρόδου και το επίπεδο των υποδομών του, που προσβάλλει τον πολιτισμό του νομικού κόσμου και όλων των πολιτών, που στον χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, προσδοκούν ένα περιβάλλον αντάξιο του έργου που επιτελείται εκεί.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε στον κ. Μαυρομάτη ότι, όπως γίνεται με όλα τα δημόσια κτίρια, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει πάρει πάνω της πολύ μεγάλο βάρος που δεν της αναλογεί και προθύμως, συχνότατα πλέον, γίνεται φορέας υποδοχής των αιτημάτων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, για τη συντήρηση των κρατικών υποδομών, παρά το γεγονός ότι η υποστελέχωσή της, δεν επιτρέπει τον σχεδιασμό μεγάλων και εκτεταμένων πλάνων παρεμβάσεων, που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Στην περίπτωση του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου, συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Είμαστε κατ’ αρχήν θετικοί να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις και οικονομικά και η βούλησή μας αυτή θα εκφραστεί, μόλις λάβουμε το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου».