ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 22810. 82630 –

email:press@pnai.gov.gr         

29 Απριλίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Θετικά τα μηνύματα από τη Γερμανική αγορά – Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια για το FVWWorkshop

 

 

Στη σημασία του FVWWorkshop, που πραγματοποιείται μέχρι τις 4 Μαίου σε Ρόδο και Κω, αναφέρθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, ο διευθυντής των Γραφείων του ΕΟΤ σε Γερμανία και Αυστρία κ. Σκορδάς, ο αρχισυντάκτης του Γερμανικού περιοδικού Klaus Hildebrant και η υπεύθυνη του έργου Άντα Καραγιάννη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Για θετικά μηνύματα από τη Γερμανική αγορά, τόσο για την Ελλάδα συνολικά όσο και για τη Ρόδο ιδιαίτερα, έκαναν λόγο οι κ. Νικητιάδης, Σκορδάς και Hildebrant, με τον αρχισυντάκτη του FVWνα εξηγεί τους πέντε βασικούς λόγους της αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα του.

 

Οι δύο πρώτοι συνδέονται με το οικονομικό περιβάλλον και το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί πέρυσι εις βάρος της χώρας μας, αλλά και στην ανάκαμψη της Γερμανικής οικονομίας «που επανέρχεται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι οι ταραχές στη βόρειο Αφρική που λειτουργούν αποθαρρυντικά, την ώρα που σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία και η Τουρκία, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα («η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό για τους Γερμανούς»).

Τέλος, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα συμβάλλει και η κρουαζιέρα, καθώς η Ρόδος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια για τους Γερμανούς τουρίστες.

 

Η κα Διακοσταυριανού ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και τους φορείς που υποστηρίζουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης σε Ρόδο και Κω, την ευθύνη της οποίας έχουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Γερμανικό περιοδικό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με μεγάλο χορηγό τον ΕΟΤ.

 

 

 

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στις εργασίες του WorkshopFVW2011