Στην έκθεση, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας, συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ο ΠΡΟΤΟΥΡ με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Η αυλαία της έκθεσης θα πέσει μεθαύριο ενώ χθες χιλιάδες Ρώσοι πολίτες επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ρόδου.

Στην πολυμελή αντιπροσωπεία από τη Ρόδο συμμετέχουν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Αντώνης Ματσίγκος.

Όλοι οι tour operators και εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών της Ρωσίας παρευρίσκονται στην τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ» πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις με τους τουριστικούς παράγοντες της Ρόδου που δίνουν δυναμικό ‘‘παρών’’ στη Μόσχα.

Θετικό γεγονός αποτελεί και η δέσμευση που ανέλαβε ενώπιον των τοπικών φορέων ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα για την ταχύτατη έκδοση της βίζας στους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα και τη Ρόδο.

Τα προηγούμενα χρόνια ως γνωστόν η διαδικασία έκδοσης της βίζας αποτελούσε «αγκάθι» για την προσέλκυση των Ρώσων τουριστών και στη Ρόδο. Όμως ο Ελληνας πρόξενος εγγυήθηκε ότι η έκδοση της βίζας θα γίνεται πλέον εντός 48 ωρών γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι βίζες που θα εκδίδονται για τους Ρώσους πολίτες.

image_print