Θάλαμοι απομόνωσης παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις δομές υγείας Καλύμνου, Καρπάθου, Πάτμου και Αστυπάλαιας

 

Γ. Χατζημάρκος: “ Ο αγώνας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας δεν θα σταματήσει μέχρι να δώσει η διεθνής ιατρική κοινότητα, την απάντηση στην αγωνία”

 

Θάλαμοι απομόνωσης (Ιsolation Βoxes) παραδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις δομές υγείας τεσσάρων ακόμη νησιών  και συγκεκριμένα,  Καλύμνου, Καρπάθου, Πάτμου και Αστυπάλαιας, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, για την υγειονομική θωράκιση των νησιών ευθύνης της, με εξοπλισμό κρίσιμο για την αντιμετώπιση των συνθηκών της περιόδου.

Οι θάλαμοι απομόνωσης παραδόθηκαν και εγκαταστάθηκαν στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου, στα Κέντρα Υγείας Πάτμου και Αστυπάλαιας, ενώ στην Κάρπαθο η παράδοση έγινε απευθείας στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου στο οποίο μεταφέρεται η λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νησί, ένα Νοσοκομείο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από τον Μάρτιο, οπότε ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναζητήσει και να προμηθευτεί, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τον εξοπλισμό και τα υλικά που απαιτούνται για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών, θάλαμοι απομόνωσης έχουν παραδοθεί και εγκατασταθεί επίσης στο Νοσοκομείο Ρόδου, στη Σαντορίνη, στην Τήνο, στην Πάρο, στη Μύκονο, στη Μήλο και  στην Ίο.

Η δαπάνη για την αγορά και την εγκατάσταση βαρύνει εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για την παράδοση των θαλάμων απομόνωσης, σε τέσσερα ακόμη νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια μας δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να εργάζεται για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με εξοπλισμό κρίσιμο για την αντιμετώπιση των συνθηκών της περιόδου. Στον αγώνα αυτό βγήκαμε μπροστά με δράσεις και πρωτοβουλίες που η κοινωνία μας είχε ανάγκη. Με καθημερινή δουλειά, συνεχίζουμε.  Αυτός ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι να δώσει η διεθνής ιατρική κοινότητα, την απάντηση στην αγωνία”.

image_print