Τεράστια ήταν η επιτυχία του 1ου Αρχιτεκτονικού Περιπάτου που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, τον οποίον συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

 Οι Δωδεκανήσιοι συμπολίτες μας αγκάλιασαν θερμά την πρωτοβουλία αυτή, ενώ ήταν ιδιαίτερα εμφανής ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση πολλών επισκεπτών για το άνοιγμα του δώματος του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Δωδεκανήσου.  

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμπολίτες μας για την ισχυρή τους στήριξη προς αυτήν την πρωτοβουλία. Ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συνεργαζόμενους φορείς και κυρίως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, την Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης Μνημείων της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου, τους υποστηρικτές του περιπάτου, δηλαδή το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και το Γραφείο Υποψηφιότητας της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, καθώς και  όλους τους εθελοντές οι οποίοι στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή και συντέλεσαν στην ορθή οργάνωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού και δύσκολου εγχειρήματος.

Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο στη Ρόδο που έχει ανακηρυχθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου ως μήνας αρχιτεκτονικής πολιτισμού και τουρισμού. 

Η ηχηρή προσέλευση του κόσμου και ο τρόπος με τον οποίο έλαβε στήριξη ο 1ος αρχιτεκτονικός περίπατος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους συλλόγους του τόπου μας, αποτελεί εγγύηση για την συνέχιση αντίστοιχων πρωτοβουλιών στο άμεσο μέλλον.