Τεχνική σύσκεψη με αντικείμενο τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τη συμμετοχή του Επάρχου Μήλου Νικόλαου Βενάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αντώνη Λούβαρη και του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Λουκά Καραδήμα.

 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν:

 

Για τη Μήλο:

1. Η πορεία επικαιροποίησης της μελέτης για το λιμάνι Πολλωνίων, την οποία έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου το αμέσως προσεχές διάστημα, το έργο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

2. Οι εξελίξεις που αφορούν στην υπό σύνταξη μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου από Αδάμαντα προς αεροδρόμιο και από Παράσπορο έως τη διασταύρωση Μουράτου και

3. το στάδιο των διαδικασιών ανάθεσης της μελέτης οδοποιίας του επαρχιακού δρόμου Αγίας Μαρίνας – Αγίου Ιωάννου, μήκους περίπου  10 χιλιομέτρων.

 

Για την Κίμωλο αποφασίστηκε :

1. Η επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου οδοποιίας προς την περιοχή Πράσσα  και

2. έγινε ενημέρωση για τη μελέτη επέκτασης του ΧΥΤΑ του νησιού, εν αναμονή των τευχών δημοπράτησης προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο το ταχύτερο δυνατό.

 

Για τη Σέριφο συζητήθηκαν:

1. Η επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης για την προσθήκη αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο,

2. η ασφαλτόστρωση τμήματος οδού προς το  φράγμα της Σερίφου και του περιβάλλοντος χώρου του σφαγείου και

3. η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Παχύ του Δήμου Σερίφου, με έγκριση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου από τις ,00 στα ,00 ευρώ εξ' αιτίας της μεταβολής του Φ.Π.Α και της οριστικοποίησης του έργου.

 

Για τη Σίφνο αποφασίστηκε:

1. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού.

2. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου από τη θέση "Πλακωτό"  έως Πλατύ Γιαλό .

3. Η διαπλάτυνση του γεφυριού στο δρόμο Απολλωνίας – Καμαρών στη θέση "Άγιος Νικόλαος Πηγής' και συζητήθηκε

4. η ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης  του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου της αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών του Δήμου Σίφνου, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η προέγκριση της δημοπράτησης δικτύων αποχέτευσης των ως άνω οικισμών.

 

Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών, ο Έπαρχος Μήλου κ. Βενάκης με σχετική δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση όλων των  συμμετεχόντων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών για την απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων για τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική των  νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, σημειώνοντας πως: "η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, προσπαθεί να βρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα των νησιών, πάντα σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που  υποδηλώνει την πρόθεσή μας να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων, να έχουμε γρήγορα αναδόχους, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα".