Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  να δίνει δυναμικό παρόν στο κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός  της  χρονιάς, ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση World Travel  Market στο Λονδίνο.

Μέχρι και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου η βρετανική πρωτεύουσα θα συγκεντρώσει,  όπως κάθε χρόνο, τα βλέμματα και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου με συστηματική προσπάθεια και στοχευμένη προβολή του τουριστικού της προϊόντος, πρωταγωνιστεί  στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κεντρικός στρατηγικός της στόχος, που είναι η καθιέρωση του Νοτίου Αιγαίου  ως ένας πολυδιάστατος και ανταγωνιστικός προορισμός στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά.

 

Δίνοντας τη δυνατότητα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν σε επαγγελματίες του Τουρισμού απ΄ όλο τον κόσμο, ανταποκρινόμενοι  στην  πρόσκλησή της, φιλοξενούνται στο οργανωμένο περίπτερό της 22 Δήμοι από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και συγκριμένα:

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΗΡΑ

ΡΟΔΟΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

ΚΩΣ

ΙΟΣ

ΠΑΤΜΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΣ

ΚΑΣΟΣ

ΜΗΛΟΣ

ΛΕΡΟΣ

ΤΗΝΟΣ

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΚΥΘΝΟΣ

ΛΕΙΨΟΙ

ΣΕΡΙΦΟΣ

 

ΠΑΡΟΣ

 

ΝΑΞΟΣ

 

ΑΝΔΡΟΣ

 

 

 

Η διεθνής τουριστική έκθεση “World Travel Market” ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 1980 με 221 εκθέτες από 40 χώρες και 9.000 εμπορικούς επισκέπτες. Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα συνεχίζει τη δράση της με 5.000 εκθέτες από 182 χώρες και περιφέρειες, καθώς και περισσότερους από 51.000 συμμετέχοντες.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Συνεχίζουμε με όραμα και στρατηγική. Είμαστε και παραμένουμε "πρωταθλητές" στον Τουρισμό".