Ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο την άρση των καταπτώσεων στα πρανή της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκη, και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, του δημάρχου Σαντορίνης Αναστάσιου Ζώρζου και του ειδικού Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Αλεξόπουλου.

Λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου έγινε διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, και αποφασίστηκε για τα σημεία που έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των παρεμβάσεων στο ΕΣΠΑ.

Τα έργα θα αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., με τη δέσμευση να ξεκινήσει άμεσα ο προγραμματισμός για τη δημοπράτησή τους, ώστε μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν, να έχουν αντιμετωπιστεί, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Ανάλογο πρόβλημα, μικρότερων διαστάσεων, αντιμετωπίζει και η Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο, και όταν παραδοθεί η σχετική μελέτη από τον Δήμο Ρόδου, το έργο θα ενταχθεί επίσης στο ΕΣΠΑ. 

image_print