Σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Μέγαρο με θέμα τα «αντιπλημμυρικά έργα»  με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο Ιαλυσού κ. Μιχάλη Κινδυλίδη, τον Αντιδήμαρχο Έργων και Υποδομών κ. Μιχάλη  Χριστοδούλου, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε  κ. Ιάκωβο Γρύλλη, τον Εντεταλμένο Δ.Σ. για την Δημοτική Ενότητα Αφάντου κ. Πετράκη, τον Τοπικό Σύμβουλο Δ.Κ. Αρχαγγέλου κ. Σάββα Ντάκα, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Αφάντου κ. Ανδρέα Καλοπήτα,  τον πρόεδρο της Δ.Κ. Αρχαγγέλου κ. Στέργο Παρδαλό, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Παστίδας κ. Σταύρο Μοσχιού, τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρόδου κ. Θ. Κολιάδη και οι  Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η άμεση αξιοποίηση του ποσού των 7.500.000 Ευρώ που έχουν εγκριθεί και διατεθεί ήδη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες θεομηνίες του Νοεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014.

Ήδη σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για την άμεση αξιολόγηση – επικαιροποίηση των υπαρχουσών μελετών αντιπλημμυρικών έργων και εντός  είκοσι ημερών θα ολοκληρωθεί η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για την συντομότερη υλοποίηση των έργων.

Θετικό στην απλούστευση της διαδικασίας εκπόνησης – επικαιροποίησης των μελετών αποτελεί συνέχιση της ισχύος απόφασης κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν του από 02-01-2014 αιτήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

image_print