ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

16 Μαΐου 2013

 

ΘΕΜΑ: «ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, ΤΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΛΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ κ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΜΑΝΩΛΗ Δ/ΝΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα σήμερα 16 Μαΐου νωρίς το πρωί , έγινε διεξοδική συζήτηση για τα έργα που εκτελούνται στο νησί είτε από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΕΠΠΕΡΑΑ καθώς και για αυτά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Αναλυτικά, μέσω του ΕΣΠΑ εκτελούνται έξι (6) έργα προϋπολογισμού 9.144.000€.Από αυτά, τα τέσσερα έργα είναι συμβασιοποιημένα και το ένα είναι στο στάδιο του καθορισμού τιμής για τις απαλλοτριώσεις από το Διοικητικό Εφετείο Σύρου και αφορά στον ΧΥΤΑ Νάξου.

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ έχουν ενταχθεί  τρία (3) έργα προϋπολογισμού 8.550.260€.Τα δύο έργα έχουν συμβασιοποιηθεί και το ένα είναι στο στάδιο υποβολή τευχών δημοπράτησης.

 Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι ενταγμένα έργα οδοποιίας που ξεπερνούν το ποσό του 1.500.000€.

Επίσης έγινε συζήτηση για τα λιμενικά έργα στο λιμάνι της Νάξου και της Σχοινούσας και για τα έργα αποκατάστασης λόγω θεομηνιών στα λιμάνια Κουφονησίου, Δονούσας και Αιγιάλης.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Μαργαρίτη επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

image_print