Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη σύσκεψη για τη διαδικασία αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

 

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και οι επικεφαλής των οριζόμενων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεργείων εξέτασης καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών.

 

Τα στελέχη των συνεργείων ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη πως η διαδικασία των επιτόπιων ελέγχων και της καταγραφής των ζημιών έχει ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας όμως πως από τις 200 επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί αποζημιώσεις, μόλις οι 70 έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση της εν λόγω διαδικασίας, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση της. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να δοθεί τελική παράταση στις επιχειρήσεις, έως την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να πραγματοποιηθούν και να οριστικοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποσταλούν οι αιτήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εγκριθούν οι απαραίτητες πιστώσεις και διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις.

 

Επίσης υπήρξε προβληματισμός για την μη υποβολή αιτήσεων στην Τράπεζα Πειραιώς για την λήψη άτοκου δανείου. Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς χορηγεί σε όλες τις επιχειρήσεις άτοκο δάνειο 10.000 ευρώ. 

image_print