Σύσκεψη για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένα στο ΕΠ  Κρήτης & Νήσων Αιγαίου  ΕΠΠΕΡΑΑ ( ΕΠ Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη)  και υλοποιούνται στο νησί της Ρόδου  πραγματοποιήθηκε  σήμερα υπό  την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και την συμμετοχή του Δημάρχου Ροδίων Στάθη Κουσουρνά, του Αντιδημάρχου Μιχάλη Χριστοδούλου, του Προϊσταμένου της  Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Βουτσίνου και στελεχών του Δήμου Ροδίων και της Διαχειριστικής Αρχής.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση  της προόδου των έργων και εκτίμηση των  πληρωμών που μπορούν να γίνουν έως το τέλος του έτους ώστε να καλυφθούν οι σχετικές δεσμεύσεις. 

Το 2013 είναι ένας κρίσιμος χρόνος δήλωσε ο Περιφερειάρχης  και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου και τα έργα να εξελιχθούν ομαλά και οι δεσμευμένοι πόροι να αναρροφηθούν .

Ο στόχος το 2013 απαιτεί σχεδόν διπλάσιες απορροφήσεις από το 2012.

Θα χρειαστεί λοιπόν μεγαλύτερη προσπάθεια και συλλογική δράση.

 Συνολικά στο  ΕΠ  Κρήτης & Νήσων Αιγαίου είναι  ενταγμένα 13 έργα με προϋπολογισμό 13.378.835 και στο ΕΠ – ΠΕΡΑΑ 7 έργα  με προϋπολογισμό 10.085.148.  

Επίσης στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ  είναι ενταγμένα 7 έργα που διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 36.946.006   

Από την σύσκεψη προέκυψαν δεσμεύσεις για επιπλέον προσπάθεια και καλή πορεία των έργων  με επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.