Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των έργων που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είχε αναλάβει, ως φορέας υλοποίησης, να εκτελέσει  στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο,  συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα, Τετάρτη, στην Ερμούπολη.

Στη σύσκεψη, από μέρους της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Αντωνούδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Ραχανιώτης και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Έργων κ. Δέσποινα Καραρήγα.

Από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Τσουβαλάς και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνης Βουτσίνος.

Από τα 25 έργα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τα 14 έχουν ολοκληρωθεί, 2 βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας (σε Δονούσα και Θηρασιά) και 9 είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι 2 έργα στην Πάτμο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 2 έργα στην Κάρπαθο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 1 έργο την Τήνο (Βιολογικός), 1 έργο στη Ρόδο (ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου), 1 έργο στην Κέα (ΧΥΤΑ Κέας), 1 έργο στη Σίφνο (ΧΥΤΑ Σίφνου) και 1 έργο στη Σαντορίνη (Οδικό Δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία).

Όσον αφορά την προσεχή προγραμματική περίοδο, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών από πλευράς της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο υπηρεσιών, προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των αναγκαίων μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και η εκ νέου συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

 

 

image_print