Ο συντονισμός και η συνεργασία των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα έργα ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακρυωνίτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

 Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών όλων, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες ανακύπτουν, προκειμένου να διευκολυνθεί η καλή πορεία των εντάξεων και της υλοποίησης των έργων.

 Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και παρά τις επιπτώσεις που και οι ίδιοι βιώνουν, συνεχίζουν να παλεύουν προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα.

 Πολύ σημαντική θεωρείτε η εξέλιξη της εκχώρησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πρόσθετων πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΡΑ) ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συγκεκριμένοι πόροι αφορούν σε έργα διαχείρισης απορριμάτων, καθώς και στο έργο διαχείρισης λυμάτων νήσου Πάτμου.

 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν όλα τα έργα διαχείρισης λυμάτων, μεταξύ των οποίων και τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης που αφορούν στο νησί της Ρόδου.

 ΕΠΑΦΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 -Συνεργασία με επίκεντρο τα θέματα της παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων αλλά και τη δημιουργίας Παρατηρητηρίου Τιμών, είχε ο Περιφερειάρχης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο.

 -Επίσης τα έργα αφαλάτωσης στα νησιά, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Χάλκη και Ανάφη, απασχόλησαν τη συνάντηση του Γιάννη Μαχαιρίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

 -Ο Περιφερειάρχης σε συνομιλία με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρη, ζήτησε να ρυθμιστούν ζητήματα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκο Πολύζο, ζήτησε να δοθεί η έγκριση σκοπιμότητας για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Ρόδου στο χώρο του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου να προχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο η έγκριση της μελέτης του κτιρίου που θα στεγάσει το ακτινοθεραπευτικό, προκειμένου να σταλεί στις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

 -Τέλος, ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Μαρίκα Δεληγιάννη και ζήτησε να επισπευθούν οι εργασίες προκειμένου, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στον Πανορμίτη Σύμης.