ΘΕΜΑ:  Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον υποδιοικητή της ΥΠΕ και την διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου

 

Τον υποδιοικητή της Β’ ΥΠΕ Λάμπη Πλάτση και τη Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου Χρυσούλα Συφουνιού δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Από τον κ. Πλάτση ζήτησε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατόν, η συμπλήρωση του φακέλου σχετικά με τις προμήθειες που απαιτούνται για τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, με την κα Συφουνιού συζητήθηκε η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στην Αστυπάλαια, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν από την (πρώην) Νομαρχία Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, η Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προμήθεια του μηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, μετά την έγκριση του ποσού των 55.000 ευρώ από την ΥΠΕ.

Επόμενο και σημαντικό βήμα είναι η στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου, ώστε η συγκεκριμένη υγειονομική δομή να είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Αστυπάλαιας.