Τον πρόεδρο της RICHeS – Rhodes International Culture & Heritage Society, Χρίστο Μαλιαράκη και τον Ιταλό αρχιτέκτονα  Fabrizio Fuccello,  δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η συνάντηση είχε ως θέμα την  εκδήλωση «Ανοικτές Πόρτες», που θα πραγματοποιηθεί για ένατη  χρονιά φέτος,  εντός του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την οποία συνδιοργανώνει η RICHeS με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της RICHeS είναι μέσα από τον θεσμό «Ανοιχτές πόρτες», να ανοίξουν  για το κοινό οι  πόρτες στα μνημεία και σε χώρους πολιτισμού, προκειμένου να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας για τις «Ανοιχτές Πόρτες», στη σημερινή συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα ευρύτερης συνεργασίας, όχι μόνο στο νησί της Ρόδου αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του μεγάλου πολιτιστικού πλούτου που υπάρχει σε όλα τα νησιά της και θα μπορούσε να αποτυπωθεί και να αναδειχθεί ανά θεματική ενότητα.

Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να “χτιστεί”  άμεσα και η  σχετική πρόταση, η οποία θα αποτελέσει και το επόμενο στάδιο της συνεργασίας, αμέσως μετά την υλοποίηση της φετινής εκδήλωσης «Ανοιχτές Πόρτες».

 

 

image_print