Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015,  στα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων κκ Άγγελου Ανανία, Εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κάλλιστου Διακογεωργίου, με τον Προϊστάμενο της Β/θμιας κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη. 
 
Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying). 
Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση σειράς ημερίδων στη Ρόδο και τα άλλα νησιά με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Οι προγραμματισμένες ημερίδες θα απευθύνονται τόσο στη μαθητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ επιδιώκεται και η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να εντατικοποιηθεί η σχετική ενημέρωση. 
 
Ειδικότερα, οι ημερίδες θα αναπτυχθούν γύρω από δύο θεματικές: 
Α) την οδική συμπεριφορά των εφήβων και τον τρόπο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων
Β) την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και ειδικά του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying). 
 
Η  αντιμετώπιση των προβλημάτων των τροχαίων δυστυχημάτων και του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να είναι πολυεπίπεδη προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Και η επίλυσή τους μας αφορά όλους: το σχολείο, την τάξη, τον εκπαιδευτικό, τους μαθητές, τους γονείς/κηδεμόνες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.  
 
image_print