Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που είχε την πρωτοβουλία, δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στην πολύωρη συνάντηση έγινε ένας γόνιμος διάλογος και τέθηκε το πλαίσιο μιας στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει την ανάγκη, το ΤΕΕ ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας «να βγει μπροστά με πρωτοβουλίες που θα σχετίζονται με την ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιοχή μας».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη η σύσταση ομάδων εργασίας από μέλη του ΤΕΕ προκειμένου, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί ένας «επενδυτικός χάρτης» στο νησί της Ρόδου, με τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων και επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που θα διασφαλίζουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, την προστασία περιοχών φυσικού κάλλους, τις περιοχές NATURA, κλπ.

«Το κράτος δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να επενδύει ή να συνεχίσει ως φορέας απορρόφησης της ανεργίας» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην αναγκαιότητα, μέσα από τις ομάδες εργασίας, να στηριχθούν κυρίως οι νέοι επιστήμονες – μέλη του ΤΕΕ που έχουν δικαίωμα στην απασχόληση.

«Ήταν μια πολύ χρήσιμη συζήτηση και ίσως να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στη συνεργασία μας με το ΤΕΕ, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και στην απασχόληση των νέων ανθρώπων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης στο περιθώριο της συνάντησης, διαβεβαιώνοντας πως η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη σχετική πρωτοβουλία.

image_print