Συνεργασία με τους υπεύθυνους Τμήματος Πληροφορικής της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι προτάσεις και τα έργα της Περιφέρειας στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί για τη δημιουργία Ηλεκτρονικής Περιφέρειας.

Ήδη, η πρόσκληση 30 που αφορά στην παρακολούθηση υποθέσεων για προγραμματισμό και λειτουργία της ΠΝΑ από αύριο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση στον ιστοχώρο της Περιφέρειας, έτσι ώστε να γίνουν σχόλια και παρατηρήσεις από υποψήφιους αναδόχους και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για το σύστημα Τηλεδιάσκεψης και αναμένονται τα προβλεπόμενα κόστη για την εγκατάσταση του συστήματος σε Σύρο και Ρόδο. Έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η Σύρος και η Ρόδος θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία ένταξης κόμβων στο Σύζευξης 2, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν αναβαθμισμένες ταχύτητες και εξασφάλισης ποιότητας υπηρεσίας.

Η υπηρεσία Πληροφορικής είναι έτοιμη να υποβάλει πρόταση για την Εξυπηρέτηση του Πολίτη (One stop Shop), όποτε ανακοινωθεί άνοιγμα πρόσκλησης χρηματοδότησης έργου.

Όσον αφορά στη Βάση Δεδομένων για την καταγραφή των υποδομών της Περιφέρειας αναμένονται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι τεχνική προδιαγραφή. Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την επέκταση του ασύρματου δικτύου στη Ρόδο, διαδικασία που υλοποιείται σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.

Αύριο (11/07), ο Περιφερειάρχης θα παραστεί στην εγκατάσταση νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και θα εγκατασταθεί στους χώρους υποδοχής στο λιμάνι της Ρόδου, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

image_pdfimage_print