Στο σημαντικό, καλλιτεχνικά και συμβολικά, Φεστιβάλ του Καστελορίζου αφιερωμένου στην Κυρά της Ρω, αναφέρθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου η περιφερειακή σύμβουλος, αρμόδια για τον πολιτισμό, Τζένη Φάκκα και ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιώργος Αχλαδιώτης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στις 27 Αυγούστου.

Η κα Φάκκα έκανε επίσης αναφορά στις πολιτιστικές δράσεις που υποστηρίχθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και οι οποίες είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Με τις δράσεις αυτές ολοκληρώνεται ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων προσφοράς μου στον Πολιτισμό», είπε η κα Τζένη Φάκκα, εκφράζοντας την πικρία της για τη μη στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δώσαμε μια δύσκολη και άνιση μάχη, και χρειάστηκε να κάνουμε την υπέρβαση προκειμένου να στηρίξουμε εκδηλώσεις από την Πάτμο μέχρι το Καστελόριζο» τόνισε η κα Φάκκα, προσθέτοντας και το στοιχείο της έλλειψης προσωπικού μετά την πρόσφατη λήξη των συμβάσεων υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Ο κ. Γιώργος Αχλαδιώτης ευχαρίστησε προσωπικά την κα Τζένη Φάκκα για την οικονομική και ηθική υποστήριξη στο Φεστιβάλ Καστελορίζου, κάνοντας ειδική μνεία στην αλησμόνητη Κυρά της Ρω, για την οποία θα γίνει και επιμνημόσυνη δέηση.