Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. (Ν.Φ.Α.Ε.) συνήλθε, υπό την προεδρία της Περιφερειακής Συμβούλου Ζηνοβίας Φάκκα Βασιλαράκη, και με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, στην πρώτη του συνεδρία στις 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επί της οδού Καποδιστρίου (πρώην ΥΕΒ).

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ο απολογισμός των δράσεων και των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους και ακολούθησε μια ενημέρωση των μελών από την πρόεδρο αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα στο Φυτώριο και στο σφαγείο. Προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. είναι η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθούν οι εργασίες που διεξάγονται αυτή την περίοδο στο Φυτώριο και στο σφαγείο. Παράλληλα,  τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν για το σχεδιασμό του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η εταιρεία και αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, ενημερώνοντας τον αντιπεριφερειάρχη πως οι εργασίες του θα ξεκινήσουν την προσεχή άνοιξη. Ο κ. Χατζηδιάκος αφού άκουσε τα ζητήματα των μελών του Δ.Σ. και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τους ζήτησε να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνέχιση του προγράμματος για τη δημιουργία του βοτανικού κήπου, έργο που ξεκίνησε επί θητείας του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς και στην αποκατάσταση των ιταλικών θερμοκηπίων μέσω του προαναφερθέντος προγράμματος. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή της Φυτώριο στις περιβαλλοντικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμπεριλαμβανομένου και της δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στην Κάμειρο.

 Με αφορμή την επικείμενη δενδροφύτευση η Φυτώριο ανακοινώνει πως για όσους συλλόγους και εθελοντικές ομάδες του νησιού μας επιθυμούν να οργανώσουν παρόμοιες εκδηλώσεις, έχει στη διάθεση τους ένα μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων.

 

image_print