ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email: press@pnai.gov.gr

                                        

 3  Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου –

Κ. Σκανδαλίδης: «Καθοριστική για την έξοδο από την κρίση η ανασύνταξη του αγροτικού τομέα»

 

 

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα και του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας.

 

Στην εισήγησή του, ο υπουργός αναφέρθηκε σε πολιτικές και δράσεις που θα καταστήσουν το Νότιο Αιγαίο ένα «παραγωγικό νησιωτικό σύμπλεγμα», πάνω στους βασικούς άξονες της γεωργίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης σε όλη αυτή τη διαδικασία, με εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, ώστε αυτή να έχει την ευθύνη της αξιολόγησης και της επίβλεψης των έργων υποδομής.

 

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καλλιεργηθεί περιφερειακή συνείδηση για τα τοπικά προϊόντα. Προς την κατεύθυνση, μάλιστα, της στήριξης και προώθησης της ντόπιας παραγωγής δημιουργείται Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με τη σύμπραξη όλων των φορέων, ώστε «να μην έχουν θέση οι πάσης φύσεως μεσάζοντες».

 

«Η ανασύνταξη του αγροτικού τομέα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη και καθοριστική για την έξοδο των χώρας από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, περιγράφοντας τις βασικές αρχές του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα υλοποιηθεί στο Νότιο Αιγαίο.

 

  • ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Εισηγήσεις του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.