Το απόγευμα της Παρασκευής στις 26 Απριλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού, στη Ρόδο. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αξιολόγηση και η έγκριση αιτημάτων και προτάσεων από τους ΟΤΑ και άλλους φορείς για την τουριστική προβολή και την προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας. 

Μεταξύ άλλων εγκρίθηκε ομόφωνα: η  πρόταση του ΠΡΟΤΟΥΡ για την ανάληψη δράσεων με στόχο τη προβολή της Ρόδου, η συμμετοχή της ΠΝΑ στην έκθεση του Στρασβούργου με τιμώμενο τα νησιά της περιφέρειας, τη συμμέτοχη στην εξειδικευμένηέκθεση ' MarketHubEurope' η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22-26 Ιουνίου στη Σεβίλλη και η στήριξη του 5ου ΔιεθνούςΕπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα " Τάσεις και Προοπτικές του Τουρισμού στον 21ο αιώνα".  Επιπλέον, εγκρίθηκαν προτάσειςπου αφορούσαν στην αναπαραγωγή εντύπων προβολής των νησιών, στην ενίσχυση τωνδράσεων για τηνπροβολή των ομοσπονδιών των τουριστικών καταλυμάτων καθώς επίσης, τέθηκε υπό την αιγίδα της περιφέρειας η διοργάνωση ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί από την ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων Δωδεκανήσου και θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2013 προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου καθώς και οι προοπτικές για το 2014-2020. 

Η επιτροπή τουρισμού ψήφισε προτάσεις για τη φιλοξενία δημοσιογράφων (presstrips ) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε νησιά της περιφέρειας, μια δράση που θα γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με στόχο την προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό. Επίσης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του yachting καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο και ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο για τα νησιά μας. 

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, έχοντας ως προτεραιότητα τους, την ανάδειξη των νησιών της περιφέρειας, με τις αποφάσεις τους που είναι σχεδόν σε όλα τα θέματα ομόφωνες, καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιλογή δράσεων που συνάδουν με τους στόχους της ΕπιτροπήςΤουρισμούσυμβάλλοντας στην προβολή των νησιών μας. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη, ηαντιπεριφερειάρχηςκαι πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Ελ. Φτακλάκη, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μ. Παλλάς, και οι εντεταλμένοιπεριφερειακοίσύμβουλοι, Μ. Κυπραίου, Κ. Σταυλάς, Μ. Ερωτόκριτος, Λ. Θεόφιλος, Α. Κοκκιασμένος, Ι. Καραμολέγκου και ο Ν. Σαντορινιός, ως παρατηρητές συμμετείχαντα αναπληρωματικά μέλη, Δ. Γρυπάρης, Ε. Σβύνου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ηλ. Μάινας, Κ. Κουκάς, Δ. Λοτσάρης. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τουρισμού Τρ.Καραγιάννης, η προϊσταμένη Χ. Λόη, και τα στελέχη Κ. Καλιουδάκης και Δ. Χατζηαποστόλου.