Συνεδρίασε σήμερα (Σάββατο) στη Ρόδο, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αποκλειστικό αντικείμενο τον Προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2012.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού και Σωτήρης Παμπάκας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η Δ/ντρια Διοικ. – Οικονομικού Δωδ/σου Καλλιόπη Διακαντώνη , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Λογιστικής Διαχείρισης Τριαντάφυλλος Καραγιάννης και ο υπάλληλος του τμήματος Αντώνης Παπούλης,

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Πουσσαίος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Μακρυωνίτης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αφού ανέλυσε τον Συγκεντρωτικό Πίνακα οικονομικού έτους 2012 και εκτιμώντας την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας είπε:

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό,  τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη θα  ολοκληρωθούν.

  • Στον κοινωνικό τομέα να διαθέσουμε ένα ποσό 1.000.000 € συμπεριλαμβανομένης  και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΓΑΛΗΝΟΣ.
  • Για το Δια Βίου Μάθησης 500.000 €
  • Για την συντήρηση Οδικού Δικτύου στο σύνολο των νησιών νομού Δωδ/σου 3.000.000 €
  • Για το περιβάλλον 1.000.000 €
  • Στον πρωτογενή τομέα προγραμματισμός και κατασκευή έργων 1.000.000 €
  • (Για τον Αθλητισμό 150.000 €
  • Για τον Πολιτισμό 150.000 €
  • Για τον Τουρισμό 200.000 €
  • Προετοιμασία μελετών προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την περίοδο 2013-2020.

Όσον αφορά  τον Κωδικό Δράσης Κοινωνικού Τομέα ο Περιφερειάρχης πρότεινε Μέσω Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας να προγραμματιστούν δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων να διασφαλιστεί η ιατρική περίθαλψη σε μικρά νησιά και όχι μόνο, αλλά και η συμμετοχή και υλοποίηση δράσεων προώθησης της απασχόλησης ανέργων.

Επίσης τόνισε την ανάγκη στήριξης στις εταιρείες ΔΙΟΔΟΣ, ΟΚΑΝΑ, τις εταιρείες για ναρκωτικά, με την επίσκεψη κλιμακίου  γιατρών στην Κάρπαθο  από το πανεπιστήμιο Κρήτης και να γίνουν ανάλογες δράσεις  στο σύνολο των νησιών του νομού Δωδ/σου, στήνοντας έτσι μηχανισμούς με γιατρούς ειδικότητας στα νησιά.

Επίσης σχετικά με τις μετακινήσεις και το νησιωτικό χαρακτήρα της περιοχής μας,  ο  κ. Μαχαιρίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν μελέτες στο Πολυτεχνείο για τον τύπο των πλοίων που είναι κατάλληλα για το Αιγαίο και στις οποίες θα πρέπει να ανατρέξουμε και να υλοποιήσουμε.