Πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις στην Κάσο το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και στην Κάρπαθο την Δευτέρα στις 8 Ιουνίου 2015. Η συνέλευση στην Κάσο έγινε στο Δημαρχείο στις 11.00 π.μ. παρουσία του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κου Μηνατσή καθώς και του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κου Πουλή και του Γεωπόνου υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κου Βιντιάδη με την συμμετοχή των: Δημάρχου Κάσου κας Τσανάκη, Αντιδημάρχου Κάσου κας Μαλανδρή, της υπεύθυνης για θέματα πρωτογενή τομέα κας Δημητρίου, του επικεφαλή της Μειοψηφίας κου Περσελή, του πρώην Δημάρχου κου Παπαγεωργίου, του πρώην Υπουργού και Δημοτικού Συμβούλου Κω κου Παυλίδη και αρκετών γεωργοκτηνοτρόφων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παρευρέθηκαν στην συνέλευση έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Την συνέλευση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Σωτρίλης.

 

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το υπό κατασκευή σφαγείο της Κάσου και εξετάσθηκε ο συντομότερος τρόπος ολοκλήρωσης του, προκειμένου να τεθεί σύντομα σε λειτουργία. Επίσης επισκέφθηκε το μοναδικό ιδιωτικό τυροκομείο του νησιού που ανήκει στον κτηνοτρόφο κο Βοναπάρτη καθώς και το νέο Κέντρο Υγείας του νησιού.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες στο νησί.

 

Στην Κάρπαθο η συνέλευση για τα θέματα πρωτογενή τομέα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρπάθου με την συμμετοχή των : Δημάρχου Καρπάθου κου Ηλία Λάμπρου των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Καρπάθου, υπηρεσιακών παραγόντων του Επαρχείου και του Δήμου, εκπρόσωπων του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ολύμπου, του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καρπάθου-Κάσου, κτηνοτρόφων, γεωργών, ελαιοπαραγωγών, ιδιοκτητών ελαιοτριβείων, μονάδων τυποποίησης ελαιολάδου και μελιού, τυροκομείου, ιδιωτών γεωπόνων και λοιπών ενδιαφερόμενων.

Μετά το πέρας της συνέλευσης έγινε συζήτηση στο γραφείο Δημάρχου με την συμμετοχή του Επάρχου κου Μηνατσή για θέματα που αφορούν το νέο έργο ίδρυσης σφαγείου στην Κάρπαθο και άλλα θέματα αρμοδιότητας του κου Αντιπεριφερειάρχη. 

 

Τόσο η Δήμαρχος της Κάσου όσο και ο Δήμαρχος Καρπάθου ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Έπαρχο καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, τόσο για την παρουσία τους όσο και για την πλήρη ενημέρωση που παρείχαν στους ενδιαφερόμενους.